31.03.2020 - 14:40
Receta për: 4 persona
Po sikur peshkun ta shfrytëzojmë për disa qofte?
INGREDIENTËT
- 2-3 peshq (mundësisht koc pasi ka shumë tul)
- 2-3 patate mesatare
- 1 tufë majdanoz
- ½ lëng limoni
- 1/2 lëkurë limoni
- 1 lugë gjelle mustardën
- 3 lugë gjelle galetë (bukë e thekur e grirë)
- 1 vezë
- ½ lugë çaji kripë
- Pak piper i zi
- Vaj ulliri për skuqje
UDHËZIMET
- Lani patatet dhe i zieni për 10 minuta në një tenxhere me ujë në zjarr mesatar.
- Më pas i qëroni dhe i shtypni me një pirun në një tas.
- Lani mirë peshkun dhe e vendosni edhe atë të ziejë.
- Ndërkohë tek tuli i patateve shtoni vezën, mustardën, kripë, piper, majdanoz, lëkurën dhe lëngun e limonit.
- Pasi peshku të ketë zierë, filloni e pastroni me imtësi duke i marrë tulin. E copëtoni dhe ia shtoni patateve.
- E përzieni mirë masën dhe formoni disa qofte të vogla sferike. E lyeni me galetë secilën dhe vendoseni për ta skuqur në një tigan me vaj ulliri të nxehur (por edhe me vaj luledielli nëse do donit kështu).
- I skuqni të gjitha me radhë dhe në fund, pasi të jenë ftohur disi mund t’i shijoni. Ju bëftë mirë!