Me siguri ju ka ndodhur t’ju mbeten në frigorifer domate shumë të pjekura që s’dini ç’të bëni me to. Dhe receta perfekte për t’i përdorur pa i çuar dëm, do të ishte kjo salcë domatesh të freskëta:
Përbërësit:
- 3 domate të pjekura
- 4 domate formë gjatësore të pjekura
- 20 gr domate qershi
- Kripë vjollcë
- 6 thelpinj hudhër
- Vaj ulliri e.v
Përgatitja:
Vendosni përbërësit në tryezë.
Lani të gjitha domatet dhe pritini në thela ato të pjekura.
Pritni në feta rrethore me trashësi 1 cm ato me formë gjatësore.
Prisni përgjysmë domatet qershi
Qëroni hudhrat dhe vendosini në një tenxhere bashkë me 4 lugë vaj ulliri e.v.
Kauridisini hudhrat në zjarr të ulët, shtoni domatet në tenxhere dhe hidhuni kripë.
Përziejini, ulni flakën, mbulojeni tenxheren dhe gatuajini për 10-15 minuta duke i përzier shpesh.
Në fund fikni sobën, lërini të ftohen dhe më pas përdoreni salcën sipas dëshirës suaj. Ju bëftë mirë!