27.03.2020 - 16:48
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- 400 gram karota
- 400 gram asparagë
- 50 gr ullinj jeshilë
- Vaj ulliri
- Gjysmë limoni
- 2 feta bukë
- Gjysmë thelpi hudhër
- Rigon
- kripë, piper
UDHËZIMET
- Qëroni karotat, lajini, pritini në shirita për së gjati dhe ziejini në ujë të kripur për 5 minuta.
- Pastroni dhe zieni edhe asparagët.
- Grini në mikser dy fetat e bukës me gjysmën e thelpit të hudhrës, ullinjtë të cilëve u keni hequr bërthamën, pak rigon të freskët e pak vaj, më pas hidheni masën në një tigan jo-ngjitës dhe kaurdiseni pak.
- Bashkoni perimet e ziera me lëngun e limonit, 4 lugë vaj, kripë e piper.
- Përziejini dhe bashkojini me masën e gatuar në tigan. Ju bëftë mirë!