31.03.2020 - 16:38
Receta për: 4 persona
INGREDIENTËT
- 200 gram patate të ziera
- 200 gram fasule të kuqe
- 200 gram perime miks
- 50 gram proshutë speck e prerë në kubikë
- Vaj ulliri
- Kripë dhe piper
UDHËZIMET
- Pastrojmë, lajmë dhe ziejmë perimet.
- Vendosim në ujë fasulet dhe më pas i ziejmë kur të ziejmë perimet e tjera. Nëse përdorni fasule të konservuara në kanoçe s’do të jetë nevoja për këtë hap.
- Hedhim perimet e nxehta në një tas dhe shtojmë sipas dëshirës sallatë jeshile, radikio, selino, majdanoz dhe qepë të prerë në feta për të përfunduar pjatën.
- I hedhim sallatës vaj ulliri,kripë, piper dhe erëza të tjera sipas dëshirës.
- Në një tigan që nuk ngjit skuqim kubet e proshutës speck me 2 lugë vaj.
- Pasi të jenë bërë krokante i shtojmë tek sallata.
- E servirim në tryezë të ngrohtë dhe e shijojmë!