MENU
klinika

"Receta e mamit"

Supë domateje, opsion perfekt për vegjetarianët!

03.03.2020 - 15:15

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 35 minuta

Receta për: 4 persona
Mënyrë e mençur për të shfrytëzuar ato domatet e zbutura në frigorifer.

INGREDIENTËT

  • 400 gram domateje
  • 1 qepë e vogël
  • 1 karotë
  • 1 kërcell selinoje
  • 100 ml vaj ulliri
  • 1 spec djegës
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 tufë borzilok
  • Kripë, piper

UDHËZIMET

  1. Prisni në kubik perimet (përvec domates) dhe i vendosni në një tenxhere me vaj ulliri.
  2. I përzieni në temperaturë të ulët dhe shtoni domaten.
  3. Vazhdojmë t’i përziejmë derisa domatja të nxjerrë lëngun e parë dhe masa ka nisur të ziejë.
  4. Shtojmë ujin, kripën, piperin dhe e lëmë të ziejë për 45 minuta, ose derisa supa të jetë lidhur mirë.
  5. Në 10 minutat e fundit shtojmë borzilokun.
  6. Për ta bërë supën kremoze i kaloni sipër një blender dore.