04.03.2020 - 19:12
Receta për: 6 persona
Nëse ende se keni menduar çfarë të përgatisni për drekë, ja tek e keni një ide!
INGREDIENTËT
- Baza e tartës:
- 200 gram brokoli
- 200 gram patate
- 120 gram djathë i verdhë
- Kripë dhe piper i zi
- Vaj për lyerjen e tavës
- Mbushja:
- 100 gram brokoli
- 6 kokrra vezë
- 60 gr djathë i verdhë
- 1 qepë e vogël e thatë
- 1 domate
- 2 lugë gjelle krem pana
- Kripë, piper i zi
- Rigon
UDHËZIMET
- Hapi i parë për formimin e brumit të bazës: Lajmë brokolin dhe 200 gram të saj i grijmë në rende.
- Po ashtu qërojmë patatet dhe i grijmë në rende nga ana më e trashë e rendes dhe i bashkojmë në një tas të vetëm: Brokolin dhe pataten e grirë.
- Shtojmë në tas dhe 120 gr djathë të verdhë që shkrin, kripë, piper të zi dhe të gjithë këto përbërës i përziejmë mirë.
- Lyejmë një tepsi me pak vaj dhe shtojmë në tepsi përbërësit që bashkuam.
- Nivelojmë bazën me fundin e një gotë, duke ngritur pak muret anësore të bazës së tartës me qëllim që të mbahet mbushja.
- Vendosim tavën në furrë për të pjekur bazën në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta.
- Në një tas rrahim 6 vezë të plota.
- Shtojmë tek vezët 100 gram brokoli në lule boçe të vogla, 60 gr djathë të verdhë pice, 1 qepë në kubikë, domaten të prerë në kubikë, ku i kemi hedhur farat dhe lëngun, 2 lugë gjelle krem panna, kripë dhe piper i zi dhe i përziejmë mirë së bashku.
- Nxjerrim tavën nga furra dhe shtojmë mbushjen e tartës.
- Vendosim përsëri tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta. E lëmë tavën të ftohet 15 minuta, pastaj e shërbejmë. Ju bëftë mirë!