26.03.2020 - 15:27
Të hap oreksin kjo recetë!
INGREDIENTËT
- 200 ml krem pana
- 3 lugë gjelle parmigiano i grirë
- 2 lugë gjelle majdanoz i grirë
- 1 pako penne
- 500 gram fileto pule
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë e vogël
- 2 lugë gjelle lëng limoni
- 1 lugë çaji lëkurë limoni
- 100 ml lëng pule
- djathë mozzarella
- Kripë dhe piper i zi
UDHËZIMET
- Vendosim 2 lugë gjelle vaj në tigan dhe sa të ngrohet shtojmë fileton e pulës të prerë në shirita.
- Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi. Kaurdisim mishin derisa të zverdhet. Largojmë mishin nga tigani.
- Shtojmë në tigan 1 lugë gjelle vaj. Qepën të grirë shumë imët, e kaurdisim derisa të zbutet dhe e shuajmë me 2 lugë gjelle lëng limoni.
- I shtoni edhe 1 lugë kafe lëkurë limoni, 1 filxhan kafe lëng pule, panën dhe e lëmë të valojë.
- Shtoni gjithashtu edhe 3 lugë gjelle parmigiano të grirë, pak kripë e piper të zi, majdanozin e grirë hollë dhe mishin e pulës të skuqur.
- I përziejmë mirë të gjitha.
- Shtojmë makaronat gjysmë të ziera, i shtrojmë në një tavë dhe mbi makarona hedhim mozzarellën e copëtuar dhe pak parmigiano.
- E vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 15 minuta.
- Në fund shtojmë sërish pak majdanoz dhe e servirim. Ju bëftë mirë!