MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me spinaq, patate dhe vezë

03.03.2020 - 15:18

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 20 minuta

Receta për: 4 persona
Sa e thjeshtë, sa e shijshme! Çfarë prisni për ta provuar?

INGREDIENTËT

  • 1 lugë gjelle pure domateje
  • 500 gram spinaq
  • 2 qepë të vogla
  • 3 thelpi hudhra
  • 3 patate
  • Kripë dhe piper të zi
  • majdanoz
  • 1 ½ lugë gjelle lëng limoni
  • 4 vezë
  • vaj ulliri

UDHËZIMET

  1. Lajmë, pastrojmë spinaqin dhe e presim atë. Qërojmë patatet dhe i presim në kubikë të vegjël.
  2. Qepët i grijmë shumë hollë, gjithashtu edhe hudhrat.
  3. Në një tigan të thellë ngrohim vajin, shtojmë qepën dhe e kaurdisim atë derisa të ulë volumin.
  4. Shtojmë hudhrat, patatet e prera në kubikë dhe i kaurdisim për 2-3 minuta.
  5. Shtojmë 1 lugë gjelle salcë domateje, spinaqin e përziejmë duke shtuar 1 lugë kafe ujë të valuar, kripë, piper të zi, majdanoz, 1 lugë gjelle lëng limoni dhe i përziejmë mirë.
  6. Vendosim kapakun për 2 -3 minuta.
  7. Shtojmë vezët, i lëmë derisa të mpiksen dhe e shërbejmë të ngrohtë.