24.04.2020 - 15:02
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- 2 avokado të ndara përgjysmë
- ½ e limonit
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- 350 gram karkaleca të qëruar e pastruar
- Kripë, piper për shije
- Për salcën:
- 2 lugë gjelle majonezë
- ½ lugë kafe me xhinxher pluhur
- Pak kripë
UDHËZIMET
- Pasi i keni ndarë përgjysmë avokadot u hiqni tulin me një lugë. Sipër i spërkasni avokadot me limon në mënyrë që të ruajnë ngjyrën jeshile.
- Në një tigan me pak vaj ulliri skuqni karkalecat me pak kripë e piper.
- I skuqni për 2-3 minuta nga secila anë. I shtoni pak lëng limoni.
- Ndërkohë në një tas përzieni majonezën, xhinxherin dhe pak kripë.
- I shtoni karkalecat dhe i përzieni mirë.
- Tani mbushni avokadot me karkalecat që gatuat.
- I servirni me pak majdanoz dhe disa feta limoni nëse dëshironi.