MENU
klinika

"Receta e mamit"

Filetot e pjekura të pulës të shijojnë më shumë nëse i marinon siç duhet!

10.04.2020 - 17:09

Koha e përgatitjes: 40 minuta

Koha e gatimit: 10 minuta

Receta per: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 4 fileto pule të prera hollë
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • 2 lugë gjelle trumzë
  • ½ lugë çaji spec i kuq pluhur
  • ½ lugë çaji kripë
  • ¼ lugë çaji me piper

UDHËZIME

  1. Lani dhe thani mirë filetot e pulësI kaloni në një tas të madh.
  2. Sipër i shtoni të gjitha erëzat dhe i marinoni me dorë.
  3. Mbulojeni tasin me një qese plastike.
  4. I lini në frigorifer nga 30 minuta-8 orë.
  5. Kur të ketë kaluar kjo kohë, mund t’i skuqni apo piqni sipas dëshirës filetot e pulës.
  6. Minimalisht duhen 3-4 minuta nga secila anë. Shijojini!