MENU
klinika

"Receta e mamit"

Kunguj pikant, krokant dhe të skuqur. Sa të shijshme!

17.04.2020 - 17:02

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 15 minuta
Receta për: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 4 kungulleshka të prera në shirita të trashë
  • 1/2 gotë miell
  • 2 vezë
  • vaj luledielli për skuqje
  • Për galetën që lyhen kungujt:
  • 1 gotë me galetë
  • pak kripë, piper
  • 1 lugë gjelle spec i kuq pluhur
  • 1 lugë çaji qepë pluhur

UDHËZIMET

  1. Përzieni bashkë me galetën të gjithë erëzat.
  2. Kungujt si fillim i lyeni me miell, pastaj me vezë dhe në fund me galetë.
  3. Kështu veproni deri në fund për çdo shirit kungulli.
  4. Në fund i skuqni në një tigan ose i piqni në furrën e parangrohur për 20 minuta në 200 gradë. Shijojini!