16.04.2020 - 14:27
Receta per: 4 persona
Ta shijosh këtë ëmbëlsirë nga duart tuaja, është më e lehtë nga sa e keni menduar!
INGREDIENTËT
- 16-18 biskota Oreo
- 50 gr gjalpë i tretur
- 175 gram krem djathi
- 2-3 lugë gjelle sheqer
- 200 ml krem pana
- vanilje
UDHËZIMET
- Vendosim në një qese 12 biskota dhe i thërrmojmë ato. Pasi i thërrmojmë i vendosim në një tas.
- Shtojmë në tas gjalpin e tretur dhe e përziejmë së bashku me biskotat e thërrmuara.
- E ndajmë këtë masë në katër gota duke e ngjeshur me majën e një luge.
- Rrahim kremin pana sa të ngurtësohet.
- Në një tas tjetër përziejmë kremin e djathit me dy ose tre lugë sheqer, vanilje, I përziejmë mirë.
- Shtojmë në tasin me krem djathi, lugë-lugë panën e rrahur.
- E përziejmë gradualisht derisa të bashkohet bashkë djathi me kremin.
- Vendosim kremin e bashkuar në një xhep pastiçerie dhe mbushim gotat, ku si bazë kemi biskotat e thërrmuara.
- Zbukurojmë gotat me copëza biskote ose me një biskotë oreo dhe i vendosim në frigorifer për 3 orë. Shijojini!