08.04.2020 - 16:22
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- Brumë ëmbëlsirash
- 1/2 filxhan djathë i tymosur
- 1 vezë të madhe
- 2 lugë ujë
- 5 lugë çaji gjalpë
- 1/2 filxhan feta kërpudha të freskëta
- 1/2 filxhan feta kërpudha portobello
- 1 qepë të njomë
- 2 lugë çaji trumzë të freskët
- 1/4 lugë çaji kripë
- 1/8 lugë çaji piper
UDHËZIMET
- Ngroheni furrën në 200°C.
- Në një tigan të madh hidhni gjalpin të shkrihet. Skuqni qepën e grirë imët.
- Shtoni kërpudhat dhe gatuajini duke i trazuar rreth 5 minuta.
- Shtoni pak trumzë, kripë dhe piper.
- Hapni brumin e gatshëm dhe brenda hidhni përzierjen e kërpudhave.
- Shtoni pak djathë sipër dhe rrotullojeni brumin në role.
- Vendoseni në një tavë. Në një tas të vogël, hidhni vezët, pak ujë dhe me një furçë lyeni sipër brumin.
- Piqeni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.
- Para se ta shërbeni lëreni të pushojë për 10 minuta.
- Pastaj pritini roletë në copa të vogla dhe shërbejini. Ju bëftë mirë!