25.04.2020 - 10:15
INGREDIENTËT
- 2 kokrra panxhar
- 150 gram salcë kosi
- 50 gram arra të grira
- 2 fileto pule
- Vaj ulliri
- ¼ lëng limoni
- 2 thelpi hudhra
- Kripë, piper
UDHËZIMET
- Në një tenxhere me ujë zieni panxharin. Më pas i hiqni lëkurën dhe e prisni në kubikë të vegjël.
- Ndërkohë një tigan me vaj ulliri skuqni filetot e pulës nga të dyja anët. I shtoni kripë dhe piper. Pasi të jenë skuqur i prisni në copa të vogla.
- Në një blender shtoni panxharin, arrat, kripën, piperin, limonin, vajin e ullirit dhe hudhrat. I përzieni për disa sekonda.
- Pasi të jetë bërë një salcë kremoze e kaloni në një enë dhe shtoni filetot e pulës me panxharin.
- E trazoni me dorë. E lini pak minuta të ftohet në frigorifer dhe salca është gati për t’u shijuar. Ju hap jashtëzakonisht shumë oreksin.