03.04.2020 - 14:13
Receta për: 4 persona
INGREDIENTËT
- 1 lakër jeshile
- 1 kastravec
- 2 domate të mëdha
- 1 spec jeshil
- 1 spec te kuq
- ½ qepë të kuqe
- 1 thelpi hudhër
- 2 lugë gjelle lëng limoni
- Pak kripë, piper
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 6-8 gjethe menteje
- 1/3 filxhan me borzilok të freskët
- 150 gram djathë të bardhë
- ullinj të zinj (opsionale)
UDHËZIMET
- Ndani lakrën në copa të mëdha. Prisni domatet dhe kastravecin. Pastroni specat nga bishti dhe farat dhe i prisni në rrathë.
- Qëroni qepën dhe e prisni në rrathë.
- I bashkoni të gjitha perimet në një tas të madh.
- Ndërkohë përgatisni salcën duke bashkuar në një enë lëngun e limonit, kirpën, piperin, vajin e ullirit, gjethet e mentet të copëtuara, borzilokun dhe hudhrat. I përzieni mirë.
- Salcën shtojeni sipër sallatës. Shërbejeni me djathë të bardhë sipër dhe me ullinj të zinj.