08.04.2020 - 16:26
Receta per: 4 persona
Gazpacho është një supë e ftohtë me origjinë spanjolle, tipike kur rriten temperaturat….
INGREDIENTËT
- 5 domate
- 1-2 kastravecë
- 2 thelpi hudhër
- 1 spec i kuq
- 1 spec jeshil
- 1 qepë e kuqe
- vaj ulliri
- uthull
- pak tul buke i njomur në ujë dhe i shtrydhur mirë
- piper i zi, piper i kuq
- kripë
UDHËZIMET
- Pasi të keni larë perimet dhe t’i keni prerë në copa më të vogla, bashkoni domatet, kastravecin, hudhrat, qepën, specat, tulin e bukës në një blender dhe i përpunoni në shpejtësi të lartë për të paktën 2 minuta, në mënyrë që të bëhen sa më kremoze.
- Shtoni uthull, vaj ulliri, piper dhe kripë në kohë të ndryshme, gjatë përgatitjes dhe i lini të trazohen mirë.
- Masën e përftuar e kaloni në sitë dhe mund t’i shtoni pak ujë nëse është më e trashë seç duhet. Pjesën e kulluar ruheni për disa orë në frigorifer derisa të ftohet mirë.
- Shërbehet me perime të gjalla, copa buke të thekur dhe nëse dëshironi, mund t’i shtoni dhe copëza akulli. Ju bëftë mirë!