22.04.2020 - 15:39
Receta per: 4 persona
Joshëse deri në pikën e fundit! Hidhini një sy recetës së supës…
INGREDIENTËT
- 500 gr peshk miks
- 1 qepë e vogël
- 2 thelpinj hudhra
- 1 patate e madhe
- 2 karota të vogla
- 1 degë selino
- 100 ml verë të bardhë
- 2 domate
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë gjelle gjalpë
- 1 gjethe dafine
- Kripë dhe piper të zi
- Majdanoz
UDHËZIMET
- Lajmë peshkun, e presim atë në copa dhe e vendosim në tenxhere. Shtojmë 1.5 litra ujë dhe kokrra piperi të zi, selino, lëngun e gjysmë limoni, 100 ml verë të bardhë, kripë dhe e lëmë peshkun të ziejë derisa mishi të shkëputet nga halat.
- Shkrijmë gjalpin dhe vajin në një tenxhere, kaurdisim qepët të prera shumë imët.
- Shtojmë në tenxhere karotën në kubikë të vegjël, kaurdisim mirë perimet për 2-3 minuta, hudhrat, domatet (pa lëkurë dhe fara) të prera në kubikë të vegjël.
- Kullojmë lëngun e peshkut dhe shtojmë tek perimet patatet të prera në kubikë të vegjël, një gjethe dafine dhe e lëmë supën të ziejë për 10-13 minuta derisa të kenë zierë dhe perimet.
- Ndërkohë pastrojmë peshkun nga halat dhe lëkura, copëtojmë tulin e peshkut dhe e shtojmë në tenxhere pasi të jenë zierë perimet.
- E lëmë dy minuta. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi dhe majdanoz dhe e servirim supën të ngrohtë. Ju bëftë mirë!