15.04.2020 - 14:38
Receta per: 4 persona
Si thoni për drekën e sotme?
INGREDIENTËT
- 1 petë sfoliatë
- 1/2 qepë
- 1 karotë
- 1 spec i kuq
- 150 gram bizele
- 2 kunguj
- 2 vezë
- 2 lugë gjelle parmigiano i grirë
- 1 filxhan çaji qumësht
- 100 gram djathë scamorza
- Kripë dhe piper i zi
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
UDHËZIMET
- Presim perimet në kubikë të vegjël.
- Qepën e grijmë hollë.
- Ngrohim vajin në një tigan dhe kaurdisim qepën për 3 minuta. Shtojmë perimet dhe i përziejmë në tigan në temperaturë mesatare për 10 minuta.
- Shtojmë bizelet dhe i përziejmë së bashku për 5 minuta.
- Në një tepsi rrumbullake vendosim një letër pjekjeje, më pas rregullojmë petën sfoliatë, duke e shtypur bazën me pirun.
- Shtojmë perimet dhe i nivelojmë ato.
- Në një tas rrahim dy vezë, qumështin, parmigianon, kripë, piper dhe i përziejmë mirë bashkë me djathin e tymosur.
- I përziejmë dhe i shtojmë sipër perimeve.
- Kthejmë anët dhe e vendosim tepsinë në furrë në tëmperaturë 180 gradë Celsius, për 30 minuta.
- Pasi e nxjerrim nga furra, e lëmë tartën të ftohet, e presim dhe e shërbejmë.