04.04.2020 - 10:54
INGREDIENTËT
- Vaj ulliri ekstra i virgjër
- 2 filxhan oriz i bardhe
- 1 qepë e madhe
- 2 filxhan supë pule
- 2 kanaçe krem me supë kërpudhash
- Kripë
- Piper i zi
- 3 kofsha të mëdha pule
- 2 lugë çaji gjalpë i shkrirë
- 2 lugë çaji trumzë të freskët
- 1 karafil hudhër
- 1 lugë çaji majdanoz i grirë
UDHËZIMET
- Ngrohni furrën në 350 ° dhe lyeni me vaj një tavë.
- Shtoni oriz, qepë, supë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
- Marinojini me kripë dhe piper.
- Vendosni kofshët e pulë në përzierjen e orizit dhe furçojeni me gjalpë të shkrirë.
- Shtoni sipër trumzë dhe hudhër dhe marinojeni me kripë dhe piper.
- Mbuloni tavën me fletë metalike dhe piqeni për 1 orë.
- Zbulojeni dhe piqeni 30 minuta më shumë, derisa orizi të gatuhet dhe pule të marrë ngjyrë kafe të artë.
- Garnizojeni me majdanoz para se ta sherbeni.