20.04.2020 - 15:33
Receta per; 6 persona
INGREDIENTËT
- 2 gota me tërshërë të thjeshtë
- 1 lugë çaji kanellë
- 1 lugë çaji pluhur pjekës
- ¼ lugë çaji me kripë
- 2 banane
- 1 gotë e gjysmë me qumësht
- ¼ filxhan me gjalpë kikiriku
- 2 lugë gjelle shurup panje
- 1 lugë gjelle fara lini
- 1 lugë çaji ekstrakt vaniljeje
UDHËZIMET
- Parangrohni furrën në 200 gradë.
- Në një tavë me madhësi mesatare shtroni tërshërën, shtoni kanellën, pluhurin pjekës dhe kripën.
- I përzieni mirë me duar dhe më pas e niveloni në të gjithë sipërfaqen e tavës.
- Në një tas shtypni bananet, më pas shtoni qumështin, gjalpin e kikirikut, shurupin e panjes, farat dhe vaniljen.
- E përzieni masën dhe e lini për 5 minuta të pushojë.
- Më pas e shtoni masën tek tava dhe e përzieni me një spatul në mënyrë që përbërësit të kombinohen me njëra-tjetrën.
- Tani e fusni tavën në furrë për 30-35 minuta.
- Pasi të jetë gati e lini për 5 minuta të ftohet para se ta prisni në feta katrore.
- E shërbeni sipër me pak gjalpë kikiriku dhe feta bananeje. Ju bëftë mirë!