MENU
klinika

"Receta e mamit"

Vezë të pjekura me djathë dhe gjalpë

18.04.2020 - 09:18

Koha e përgatitjes: 10 minuta 

Koha e gatimit: 40 minuta

Receta për: 12 persona

Si ju duken për të nisur ditën?

INGREDIENTËT

  • 12 vezë të mëdha
  • 1 qepë e njomë e grirë imët
  • 5 lugë gjelle gjalpë pa kripë dhe i shkrirë
  • 1 filxhan me djathë çedar të grirë imët
  • Kripë, piper

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
  2. Merrni tavën specifike me muffins dhe e lyeni me gjalpë.
  3. Tek secila prej vendeve thyeni nga një vezë.
  4. I shtoni pak kripë, piper dhe pak qepë të njomë të grirë imët. Nëse dëshironi mund t’i shtoni edhe proshutë të tymosur.
  5. I shtoni edhe djathin çedar.
  6. Futeni tavën në furrë për 15-20 minuta.
  7. Kur të jenë gati i nxirrni, i lini 10 minuta të ftohen dhe më pas përdorni një thikë për anësoret, për t’i servirur vezët pa i prishur formën.

    Ju bëftë mirë!