30.04.2020 - 14:42
Receta per: 6 persona
INGREDIENTËT
- 6 vezë të ziera shumë
- 2 rrepa të ziera
- 1 gotë ujë
- 1 gotë uthull molle
- 1/2 filxhan me sheqer
- 1 lugë çaji kripë
UDHËZIMET
- Pasi vezët i keni zierë për të paktën 10 minuta, filloni i qëroni.
- Ndërkohë rrepat e ziera i ndani në copa më të vogla.
- Në një tenxhere me ujë shtoni uthullën, sheqerin dhe kripën. E lini 1 minutë sa të marrë valë.
- Merrni një kavanoz, shtoni vezët, rrepat, vezët, rrepat e kështu me rradhë.
- Në fund i shtoni lëngun dhe e mbyllni kavanozin. E lini për 24 orë në frigorifer.
- Të nesërmen i ndani vezët përgjysmë dhe do shikoni që do kenë marrë një ngjyrë shumë të bukur përreth.