MENU
klinika

"Receta e mamit"

E diela i përket tostit vegan francez

03.05.2020 - 12:11
Persona: 3
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Koha e gatimit: 10 minuta

INGREDIENTËT

  • 6 feta bukë
  • 1 filxhan me qumësht
  • 1 lugë gjelle shurup panje
  • ½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
  • ½ lugë çaji kanellë
  • Pak kripë
  • Disa luleshtrydhe për servirje

UDHËZIMET

  1. Në një enë të madhe përzieni qumështin, shurupin e panjes, kanellën, kripën dhe vaniljen. E përzieni mirë dhe e lini mënjanë për 10 minuta.
  2. Më pas lyeni me to fetat e bukës para e mbrapa.
  3. I skuqni në një tigan me shumë pak gjalpë për 2 minuta nga secila anë derisa të marin një ngjyrë kafe të artë. Kështu veproni deri në fund.
  4. I shërbeni sipër me shurup panje ose mjaltë dhe luleshtrydhe të freskëta