MENU
klinika

"Receta e mamit"

Manicotti në furrë të mbushura me spinaq dhe djathë

10.05.2020 - 11:51
Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta
Koha e gatimit: 45 minuta

INGREDIENTËT

  • 500 gramë spinaq të grirë
  • 2 vezë
  • 5 gota ujë me djathë mozarela të grirë imët
  • ½ filxhan caji me djathë parmigiano
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ½ lugë kafe me piper të freskët
  • 15 lugë gjelle me gjizë pa kripë
  • 500 gramë makarona “Manicotti” ( makarona tub)
  • 4 gota ujë me salcë domatesh
  • 30 gramë krem djathi

UDHËZIMET

  1. Në një enë qelqi shtoni spinaqin e larë mirë dhe të prerë imët, djathin mozarella, gjizën, kremin e djathit, parmigianon, vezët, kripën, piperin dhe trazojini mirë.
  2. Merrni një enë qelqi dhe shtrojeni me salcën e freskët të domateve. Sipër do të vendosim makaronat tub, secila e mbushur me masën që përgatitëm më parë.
  3. I shtrojmë përsëri salcën e domateve, edhe nje shtresë tjetër makaronash të mbushura. Në fund i hedhim djath mozarella.
  4. E fusim në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 45 minuta. Shijojeni!