13.05.2020 - 15:24
INGREDIENTËT
- 350 gr çokollatë e zezë
- 3 lugë qumësht
- 150 gr biskota me gjalpë
- 120 gr gjalpë i ftohtë nga frigoriferi
- 120 gr sheqer pluhur
- 1 bustinë vanilje
- Mjedra, boronica ose fruta të freskëta sipas dëshirës
UDHËZIMET
- Tretim çokollatën bashkë me qumështin në një tenxhere të vogël në nxehtësi mesatare duke e përzier vazhdimisht me lugë druri.
- E heqim nga zjarri dhe pas 5-6 minutash shtojmë sheqerin pluhur, vaniljen dhe gjalpin në copa të vogla, duke i përzier me shpejtësi me lugë druri.
- Copëtojmë biskotat në thërrime dhe i shtojmë te tasi ku kemi çokollatën.
- Në tavën me letër furre ose plastmasë kuzhine hedhim gjysmën e kremit, fruta dhe përsëri krem.
- E mbulojmë me plastmasë kuzhine që të mos marrë erërat e frigoriferit.
- E lëmë të ftohet për një natë në frigorifer.
- E nxjerrim nga frigoriferi 10 minuta para se ta shërbejmë.