08.05.2020 - 16:41
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- 300 gr gjuhëz e pastruar
- 2 karota
- 1 finokë
- 1 presh, vetëm pjesa e bardhë
- 2 patate
- Pak lulelakër
- 1 vezë
- Disa lugë miell
- Disa lugë galetë (peksimadhe)
- Vaj luledielli për skuqje
- Pak kripë
UDHËZIMET
- Pastroni peshkun me kujdes nga halat dhe vendoseni të ziejë së bashku me perimet me pak kripë. Nëse dëshironi mund edhe t’i piqni në furrë ose t’i zieni në avull.
- Grini perimet me peshkun në një mikser dhe bëjini pure.
- Formoni me duar qofte të vogla të cilat do t’i lyeni më parë në miell, pastaj me një vezë të rrahur dhe me galetë.
- Skuqini në vajin e nxehtë derisa të bëhen krokante.
- Hiqini dhe më pas u përthani vajin e tepërt me një letër kuzhine dhe nëse është e nevojshme shtoni akoma pak kripë sipër.
- Qoftet e peshkut janë gati. Shijojini!