MENU
klinika

"Receta e mamit"

Salcë patëllxhanësh, ideale mbi bukë të thekur si antipastë!

06.05.2020 - 14:50
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Koha e gatimit: 5 minuta
Receta per: 4 persona

INGREDIENTËT

  • 600 gram patëllxhanë
  • 4 thelpi hudhra
  • pak kripë, piper
  • lëngu i një limoni
  • 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle uthull molle
  • pak majdanoz i freskët i copëtuar

UDHËZIMET

  1. Presim patëllxhanët përgjysëm dhe i spërkasim me kripë. I lëmë për një orë në një kulluese, me qëllim që t’u ikë hidhësira.
  2. Më pas i shpëlajmë nga kripa.
  3. I vendosim për t’i pjekur në një tavë, në furrën e nxehur në 220 gradë, për 30 – 40 minuta.
  4. I zhveshim nga tuli me anë të një luge çaji dhe tulin e shtypim në përzierësin elektrik bashkë më hudhrat, piperin, uthullën dhe lëngun e limonit.
  5. I shtypim (ose përziejmë) derisa të krijohet një lloj salce e njëtrajtshme.
  6. Spërkasim me vajin e ullirit dhe majdanozin dhe salca është gati. Shijojeni!