12.05.2020 - 14:44
INGREDIENTËT
- 1 filxhan quinoa
- 2 filxhan ujë
- 1 spec të vogël të prera në feta
- 3 filxhanë lakra të kuqe
- Majdanoz freskët
- Për salcën:
- 2 lugë gjalpë
- 1/4 filxhan ujë të ngrohtë
- 1 lugë shurup panje
- 1 lugë uthull molle
- 1/2 lugë xhenxhefil
- Piper i kuq
UDHËZIMET
- Shpëlajeni dhe kullojeni quinoan, pastaj shtojeni në një tenxhere me një kapak të vendosur fort së bashku me ujin.
- Mbulojeni dhe ndizeni në nxehtësi të lartë.
- Pasi të vlojë ulni nxehtësinë dhe lëreni të ziejë derisa uji të përthithet, rreth 15 minuta.
- Pasi të keni mbaruar, hiqeni nga soba.
- Skuqini së bashku përbërësit e salcës dhe vendosini mënjanë.
- Në një tas të madh kombinoni të gjithë përbërësit e mbetur të sallatës së bashku me quinoan të gatuar dhe të ftohur.
- Hidhni sipër sallatës salcën e përgatitur dhe përzijini për tu kombinuar.
- Shërbejeni menjëherë!