09.02.2020 - 09:02
Dhe pse emri mund të sugjerojë një prejardhje franceze, french toast ka origjine amerikane dhe ku është zakon të hahet për mëngjes ose brunch! Për shijen e tyre french toast tashmë përdoren anembanë në versione dhe shijë të ndryshme.
Përbërësit:
- 8 feta buke pan brioche
50 ml qumësht
2 kokrra vezë
60 gr gjalpë
20 ml shurup panje
20 gr sheqer pluhur
10 gr kanellë pluhur
pak kripë
Përgatitja:
- Për të përgatitur french toast, përgatisim fetat e bukës dhe më pas në një enë hedhim vezët duke shtuar pak kripë.
- Fillojmë ti rrahim dhe ndërkohë pa ndaluar llojmë të hedhim qumështin.
- Shtojmë më pas rreth një lugë kanelle, pasi i jep një shije të veçantë.
- Një një tigan të bollshëm hedhim një pjesë të gjalpit dhe e vendosim në zjarë të ulët.
- Zhysim fetat e bukës në përbërjen e përgatitur dhe i kullojmë përpara se ti hedhim në tigan për skuqje. I lëmë rreth 2-3 minuta për anë.
- Më pas i vendosim në një pjatë ku kemi venë një letër për të thithur yndyrën.
- Pasi të kemi përfunduar french toast, spërkasim sipër më sheqer pluhur.
- Vendosim përbri edhe pak shurup panje dhe një mëngjes i shijshëm është gati. Mund t’i shoqërojmë edhe me luleshtrydhe, boronica apo fruta të tjera.
Ju bëftë mirë!
VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN
Më shpejt se antibiotikët
2 recetat e gjyshes që lehtësojnë dhimbjet e fytit
Në shtëpinë tuaj
3 receta për t’u shëruar nga gripi…me mjaltë
Mjekësia alternative
5 ushqime që duhet të hani kur jeni me grip!
Metoda natyrale... për ty dhe githë familjen