MENU
klinika
Raporti i KLSH-së

Ja ku shitet më shumë naftë e keqe

Vrojtimi i Bankës së Shqipërisë

Kredia e biznesit, bankat japin shpresë për lehtësim

Bankat shprehen se presin t’i lehtësojnë disi standardet e kreditimit për bizneset në tremujorin e...

Autoriteti i Konkurrencës jep miratimin

Samir Mane mund ta blejë Tirana Bank…por, me kushte

Autoriteti i Konkurrencës ka dhënë miratimin për blerjen e Tirana Bank nga Samir Mane, por...

Më pak se mesatarja e BE-së

Punësimi i shqiptarëve,13.3% është në shtet

Në Shqipëri, sipas të dhëna, ka 164 mijë të punësuar në administratë, pra atë qendrore...

Vendimi nga Autoriteti i Konkurrencës

Bankers detyrohet të furnizojë Rafinerinë e Ballshit

Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të detyrojë Bankers Petroleum të furnizojë me naftë rafinerinë e...

Sektorët me rritjen më të lartë

Vitet e krizës, “na mbajtën” call center-at dhe energjia

Shërbimet dhe energjia kanë qenë sektorët ekonomikë me rritjen më të lartë në pesë vitet...

40% e shqiptarëve tymosin

Duhanpirja, jemi ndër pesë të parët në Botë

Shqipëria është një prej 5 vendeve më duhanpirëse në botë.  40% të popullsisë së rritur,...

Rritja e “harmonizuar” e çmimeve, 1.75%

Rritje e lartë, inflacion i ulët

Megjithë një rritje ekonomike më të lartë, inflacioni në Shqipëri është pranë mesatares së Bashkimit...

Numri i bankave ulet në 13

Konkurrenca miraton shitjen e Bankës Malajziane

Autoriteti i Konkurrencës miratoi shitjen e Bankës Ndërkombëtare Tregtare (Banka Malajziane, siç njihet ndryshe) te...

Trokasin bullgarët dhe hungarezët

Harta e investimeve të huaja po ndryshon

Siç ishte paralajmëruar që në dhjetor, grupi OTE zyrtarizoi këtë javë shitjen e kompanisë Telekom...

Eksportet u rritën me 14%

Deficiti tregtar ra me 6.5% vitin e kaluar

Deficiti tregtar i Shqipërisë u ngushtua gjatë vitit 2018. Sipas Institutit të Statistikave, për vitin...

Historia kurioze e Anila Denaj

Sot ministre, dje bankiere që shëtiti botën

Ishte viti 1995 kur studentja e sapodiplomuar, Anila Denaj, plotësoi formularin e një fondacioni të...