MENU
klinika
Të dhënat e reja tronditëse

Kina e fshehu virusin 6 ditë! Nëse do të kishte vepruar ndryshe…

Çfarë i duhet BE-së për daljen nga kriza?

Fqinjët e mirë flasin me njëri-tjetrin…

“Fqinjët e mirë flasin me njëri-tjetrin”, tha Ursula von der Leyen, presidentja e Komisionit Europian...

Amerika kundër OBSH-së

Sërish me një vendim, Trump e bëri botën “të ziejë”!

Presidenti amerikan Donald Trump ka udhëzuar administratën e tij që të ndalojë përkohësisht fondet për...

Perandoria e kuqe!

“Kina e Xi Jinping mund t’ia arrijë ku Bashkimi Sovjetik ka dështuar”

Objektivi është hegjemonia. Flasin disidenti Liao Yiwu dhe ekspertë të tjerë. Nuk duken radhë të...

Nga Project Syndicate

G20 duhet të marrë situatën në dorë, sërish…

Pandemia e COVID-19 ka shkatërruar ekonominë globale, duke e bërë të pamundur të parashikoni të...

Strategjia e suksesshme

‘Diplomacia e maskave’, si Kina po e bën për vete Evropën Juglindore

Kur dërgesa e parë e ndihmës mjekësore për koronavirusin nga Kina arriti në Beograd, Presidenti...

Sa shpejt ndryshojnë gjërat në kohë koronavirusi...

Ku shkoi vetëbesimi i Putinit?

Udhëheqësit botërorë kanë punuar nga shtëpia gjatë pandemisë së koronavirusit, dhe Vladimir Putin nuk bën...

Koronavirusi

Cila është strategjia e Evropës?? Nuk e ka një të tillë!

Gjithnjë e më shumë flitet një strategji daljeje. Disa qeveri evropiane po kërkojnë mënyra për...

BE, në krizë jo vetëm financiare

Jo gjithçka ka të bëjë me paratë!

Një “ditë e shkëlqyer për solidaritetin evropian” kështu e përshkroi ministri i financave të Gjermanisë...

"Diplomaci" në kohë koronavirusi

200 euro për italianët që falënderojnë Rusinë për ndihmat

E përditshmja italiane La Repubblica ka raportuar se prej më shumë se një javë, shtetas rusë me...

Lufta kundër koronavirusit

Kur Trump reagoi për herë të parë, ishte vonë…

Kur Presidenti Trump e përmendi për herë të parë koronavirusin, mund të ketë qenë vonë...

Gjithçka që duhet të bëjë Evropa

Të kthejmë krizën në mundësi!

Jean Monnet, një nga baballarët themelues të Bashkimit Europian, tha që krizat janë mundësi. Pandemia...