MENU
klinika
Përvjetori i 86-të!

Robert Shvarc/ Përkthyesi gjerman me nënë nga Elbasani!

63-vjetori

Shkrimtari shqiptar/ Nismëtar i iniciativave qytetare!

Kim Mehmeti ka lindur në fshatin Gërçec të Shkupit në vitin 1955. Është i njohur...

Nga Pjetër Logoreci

Zoja e Shkodrës në arkivat austriake

Ka shumë kohë që i ngacmuem nga lidhjet shpirtnore, por edhe ato historike e familjare,...

Të huajt për Shqipërinë

Kulti i shqiptarëve është atdheu

Në studime e punime të ndryshme me vlerë historike ose në relacione e kronika ngjarjesh,...

Çfarë simbolizonte?

Pse më parë, djemtë në moshën e burrërisë mbanin vath në vesh?!

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, shumica e nënave lindnin shumë fëmijë. Por, kryesisht si rrjedhojë e...

Histori Kulturore

Frang Bardhi, poeti i shekullit të XVII

Frang Bardhi është padyshim një nga figurat më të ndritura të kulturës e historisë shqiptare...

Personalitete Shqiptare

Nikolla Jorga dhe shqiptarët e Rumanisë

Komuniteti i shqiptarëve në Rumani ka dhënë një ndihmesë të madhe  për Shqipërinë si dhe...

Mësoni arsyen!

Pse në zonat e veriut, mikut ia kthenin këpucët përmbys?

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, veçanërisht ndër banorët e zonave malore të veriut, mund të takoje...

Joyce Kilmer – poeti i pemëve

Zbuloni kush është më e bukur, pema apo poezia?

Gazetari dhe poeti Joyce Kilmer lindi në New Brunswick, New Jersey, në vitin në 1886....

Ullmar Qvick

Kush është suedezi që mendon gjithmonë për Shqipërinë?

Kultura shqiptare u ngrit lart në një event të përbashkët midis miqve suedezo-shqiptarë. Një nga...

Nuk pranoi nënshtetësi të huaj

E bëri Palermon qendrën më të rëndësishme albanologjike!

Karl Gurakuqi, i një trungu familjar me Luigj Gurakuqin, lindi në Shkodër më 24 mars...

Pije tradicionale

Si e përdornin shqiptarët rakinë në kohën e pushtimit osman?

Në shoqërinë shqiptare paramoderne edhe pijet alkoolike përçonin kuptime simbolike që ndriçonin aspekte të rëndësishme...