MENU
klinika
Ekzistencializmi humanist

Dostojevski, kyçi i çdo ndërgjegjeje njerëzore

Fakt interesant

Si e ofendoi Enver Hoxha Hrushovin në vitin 1959!

Politikanët dhe diplomatët në përgjithësi, e përdorin shumë komunikimin joverbal, për të përcjellë mesazhe politike...

Luftërat, humbjet dhe fitoret e saj!

Cila ishte Perandoria Osmane në shek. XVIII-XIX

Ngjarjet ne shek. XVII e përkeqësuan shumë gjendjen e brendshme dhe të jashtme të Perandorisë...

Ivan Turgeniev

Shkrimtari që nuk vdes kurrë

“Lumturia është si shëndeti: nëse nuk e dallon do të thotë që e ke”. “Do...

Letërsia Shqiptare

Diana Çuli së shpejti në panair me librin e ri

Pak para se të fillojë Edicioni i 21 i Panairit të Librit në Tiranë, shtëpia...

inteligjenca humane

Sipas shkencës, sa kohë në ditë duhet t’i kushtojmë leximit?

A ka në të vërtetë një numër të caktuar minutash, që duhet të shpenzohen në...

Mesazhe shokuese për perëndimorët!

Ç’kuptim kishte për shqiptarët, çarçafi i përgjakur?

Çdo kulturë ka sistemin ose nënsistemin e saj të simboleve, mjaft prej të cilave ndryshojnë...

Arti pamor shqiptar

Kristaq Sotiri, mjeshtri i fotos që fiksoi jetë njerëzore

Korça është një qytet i veçantë që dallohet për shumëllojshmërinë e kulturës. Ajo është një...

Nga Luan Rama

Historia e jashtëzakonshme e Rajmond Dunkan në Shqipëri

Raymond Duncan (Rajmond Dunkan) bën pjesë në atë elite amerikane e cila u shfaq në...

Kultura Shqiptare

Një copëz letërsie shqiptare në panairin e Vjenës

Pak se të fillojë eventi më i rëndësishëm i librit, edicioni i 21 i Panairit...

96 – vjetori i lindjes!

Androkli Kostallari, ky studiues i ndritur i gjuhës shqipe!

Androkli Kostallari, lindi më 7 nëntor të vitit 1922 në Leusë të Përmetit, gjuhëtar, leksikolog...

Ekzistencializmi humanist

Përvjetori i Albert Kamy dhe madhështia e tij

Sot është 105 vjetori i lindjes së Albert Camus(Albert Kamy). Lindi më 7 nëntor të...