MENU
Shqipëria në shek XV-XIX

Koleksionisti Ylli Sula hap ekspozitën për shqiptarët

7 kuriozitete të tij

Sigmund Frojd dhe legjenda e tij psikologjike

Nga Eugent Kllapi/ Ai është quajtur ndryshe si babai i psikoanalizës dhe i shpjegimit të...

Ekskluzive

Ja ku kolonjarët takohen me Prespën e Vogël

Cilat janë pikat e para të kontaktit midis Kolonjës dhe Prespës së Vogël dhe si...

Grekomanija

Cila sëmundje e mundon Mihal Gramenon në 1909?

Në ritmin nacionalizmave për të ngritur komb-shtete, një pjesë të vështirë si në disa vende...

Flet kolosi i viteve 30'

Ballkani sociologjik nga Branko Merxhani

Një nga figurat më të rëndësishme të Shqipërisë së viteve 30 si dhe një nga...

Diplomacia shqiptare

Shaban Murati vjen me “Kalvari diplomatik i shtetit të Kosovës”

Ish ambasadori i Maqedonisë, publicist dhe diplomat, profesor dhe Mjeshtri i madh në diplomaci boton...

Rivjen nga Toena

Emilios Somau sjell librin ‘’Urrejtja, gjysma e hakmarrjes’’

“Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” sjell në shqip shkrimtarin qipriot Emilios Somau. Ai ka fituar disa...

Pse ndodhte kjo?

Për sëmundjet e rënda, shqiptarët flisnin jashtë oborrit!

Në krijimtarinë folklorike të shqiptarëve ka një fond shumë të pasur krijimesh të shumëllojshme që...

Promovimi i librit për Çamërinë

Idrizi: E pafalshme për qeverinë, s’ka kompromis për çamët

“Çamëria, krahina më jugore e trojeve etnike shqiptare”, ishte libri i autorit Sali Bollati, i...

Xhek London

13 arsyet pse burrat pinë alkool!

John Griffith London, i njohur për disa të tjerë si Jack London, i lindur më...

Figura kombëtare

Lasgush Poradeci vjershë Naim Frashërit

Me rastin e 25-vjetorit të pavarësisë Lasgush Poradeci, liriku fjalëmjaltë i kombit shqiptar përkujton në...

Shqipëria tradicionale!

Pse gratë ecnin gjithmonë pas burrave?!

Në çdo shoqëri tradicionale apo moderne, qarkullojnë modele sjelljesh, të cilat simbolikisht interpretohen me konotacione...