MENU
klinika
Letërsia Shqiptare

Diana Çuli së shpejti në panair me librin e ri

inteligjenca humane

Sipas shkencës, sa kohë në ditë duhet t’i kushtojmë leximit?

A ka në të vërtetë një numër të caktuar minutash, që duhet të shpenzohen në...

Mesazhe shokuese për perëndimorët!

Ç’kuptim kishte për shqiptarët, çarçafi i përgjakur?

Çdo kulturë ka sistemin ose nënsistemin e saj të simboleve, mjaft prej të cilave ndryshojnë...

Arti pamor shqiptar

Kristaq Sotiri, mjeshtri i fotos që fiksoi jetë njerëzore

Korça është një qytet i veçantë që dallohet për shumëllojshmërinë e kulturës. Ajo është një...

Nga Luan Rama

Historia e jashtëzakonshme e Rajmond Dunkan në Shqipëri

Raymond Duncan (Rajmond Dunkan) bën pjesë në atë elite amerikane e cila u shfaq në...

Kultura Shqiptare

Një copëz letërsie shqiptare në panairin e Vjenës

Pak se të fillojë eventi më i rëndësishëm i librit, edicioni i 21 i Panairit...

96 – vjetori i lindjes!

Androkli Kostallari, ky studiues i ndritur i gjuhës shqipe!

Androkli Kostallari, lindi më 7 nëntor të vitit 1922 në Leusë të Përmetit, gjuhëtar, leksikolog...

Ekzistencializmi humanist

Përvjetori i Albert Kamy dhe madhështia e tij

Sot është 105 vjetori i lindjes së Albert Camus(Albert Kamy). Lindi më 7 nëntor të...

Rikthehet me amanetin e saj

Flutura Açka vjen me vëllimin “Roja i dritës”

Në prag të eventit më të madh kulturor të librit, edicionit të 21 të Panairit...

Lëvizjet revolucionare 1831

Si e mallkoi matematikani Galua, Luigjin e XIV

Në të gjitha shoqëritë funksionojnë një gamë simbolesh kulturore që hedhin poshtë në mënyrë të...

Dramë njerëzore

Historia e Ana Frank vjen në Teatrin Metropol

‘’Çdokush ka brenda vetes diçka të mirë. Gjëja e mirë është se ti nuk e...

Poet francez

Vetëvrasja e Sharl Bodlerit kushton 234 000 euro

Një letër  e rrallë ka dalë në skenë në ankand nga Sharl Bodler. Shitet në...