23.02.2020 - 09:00
Pilaf me karota dhe bizele është një pjatë e parë delikate dhe i shijshëm në të njëjtën kohë. Përgatitja është shumë e thjeshtë dhe në pak minuta pilafi është gati
Përbërësit
- 200 gr oriz
400 ml ujë të nxehtë ose lëng mishi
500 gr bizele
300 gr karota
10 ml vaj ulliri
10 gr kripë
5 gr piper
Përgatitja
- Për të përgatitur këtë pjatë me pilaf me karota dhe bizele duhet te bëjmë kujdes në zgjedhjen e orizit. Ai duhet të jetë kokërr plotë dhe ideal për pilaf.
- Lajmë bizelet i kullojmë, pastrojmë karotat i presim në kubik. Mund të përdorim edhe karota të vogla. Bizelet dhe karotat i hedhim në një enë me ujë, kripë dhe i ziejmë për 5 minuta. Pasi ziejnë perimet i kullojmë nga uji.
- Kaurdisim orizin për 5 minuta në zjarr të ngadalshëm. Më pas i shtojmë lëngun e perimeve duke hedhur dyfishin e orizit. Enës i vendosim kapakun dhe e lemë në zjarr të avashëm për 10 minuta.
- Pasi e heqim orizin nga zjarri e përziejmë me perimet, i shtojmë pak piper sipas dëshirës dhe e servirim.
Ju bëftë mirë!
VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN
Historia e rrëfyer nga prindërit
5 gjëra që disa familje duhet t’i dinë!
Epo kujt i shkonte mendja
10 ushqimet që i paskemi konsumuar gabim
Mjekësia natyrale
“E kam zorrën e trashë të pezmatuar!” Fillo ha…
"Fakte shëndetësore" kontradiktore