MENU
klinika
Our World in Data

“Pijedashës apo pijanec?”/ Raporti: Shqiptarët kanë qejf…

Eurostat

Plakja e popullsisë ka “vënë poshtë” këto qytete

Sipas statistikave rajonale të Europës, zhvilluar nga Eurostat vihet re se disa qytete në Shqipëria...

Këmbimi valutor për sot

Euro dhe Dollari nuk ndryshojnë, rritet Poundi

Kursi i këmbimit për ditën e sotme duket se nuk paraqet ndryshime në monedhat ndërkombëtare....

Shifrat

Administrata publike/ Sa vende pune u shtuan në 2018?

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Instituti i Statistikave vihet re se...

Ku renditet Shqipëria?

BE shpall listën e re të parajsave fiskale

Bashkimi Europian ka shtuar Emiratet e Bashkuara në listën e zezë të parajsave fiskale, ndërkohë...

Raporti i Eurostat

Shqiptarët thyejnë rekordin në botë

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Eurostat, vetëm në vitin 2018 në Bashkimin...

Shanset për punë

Ç’duhet të dini për procedurat e azilit në Gjermani?

Instituti i Hulumtimit të Tregut të Punës dhe Profesioneve (IAB), ka kryer një studim në...

Marrëdheniet epror-vartës

Sondazhi i KE zbulon ‘sekretin’ e shqiptarëve

Bazuar në të dhënat e bëra publike në Anketën e Cilësisë së Jetës, realizuar nga...

Këmbimi valutor

Paundi pëson luhatje të mëdha, ç’ndodh me Euron dhe Dollarin?

Dita e enjte duket se ka nisur me luhatje të lehta për monedhat kryesore ndërkombëtare....

Derdhin qumështin në rrugë

Ndryshimet fiskale/ Reagojnë fermerët, protestojnë duke…

Në Lushnje fermerët kanë dalë në protestë kundër ndryshimeve fiskale të bëra në fundvit. Në...

Shifrat

Rriten shitjet me pakicë në 2018

Bazuar në disa të dhëna të Institutit të Statistikave, vihet re se shitjet me pakicë...

Të dhënat

Kreditë e familjeve/ Ku e rendit Shqipërinë Banka e Austrisë?

Në një studim të fundit të Bankës Kombëtare të Austrisë bëhet me dije se në...