MENU
klinika
The Economist

May-Johnson, të ndryshëm e të ngjashëm në të njëjtën kohë

Washington Post

Pas 20 vitesh në pushtet, Putin më i dobët se kurrë

Kanë kaluar 20 vjet që kur Vladimir Putin erdhi për herë të parë si kryeministri...

Washington Post

Pse Salvini po kërkon të përmbysë qeverinë?

Gjatë një periudhe kohore prej 14 muajsh në qeverisje, Matteo Salvini ka kundërshtuar rregullat e...

The Guardian

Nuk është koha për të luajtur poker me Brexit

Kur ai u bë kryeministër, Boris Johnson pati një mundësi dhe përgjegjësi të madhe për...

Bëhet fjalë për Sirinë?

Erdogan: Do të kemi një tjetër fitore ushtarake në gusht

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka thënë se Turqia kishte patur shumë fitore ushtarake në...

Nga National Interest

Marrëdhënia me Rusinë dhe e ardhmja e Ukrainës

Zgjedhja e papritur e ish-komedianit dhe biznesmenit Volodymyr Zelensky në prill 2019 për presidencën e...

Dikur partner i Perëndimit

Si ka ndryshuar Putin në këta 20 vjet

Njëzet vjet më parë, kreu i atëhershëm i qeverisë dhe presidenti i ri që do...

The Guardian

Brexit pa marrëveshje, një fyerje për demokracinë

Trazirat aktuale të Britanisë së kanë dy shkaqe: vendimi i Konservatorëve për të bërë që...

Pesë emra

Kush mund ta ndalojë Salvinin?

Matteo Salvini bëhet kryeministër, bëhet një president pro-Putin i zgjedhur, qeveris me një parti edhe...

The Economist

Në Britani ka nisur një ‘betejë’ ekzekutiv-legjislativ

Në mars, Dhoma e Komunave hodhi poshtë idenë e një Brexit pa marrëveshje me një...

The Guardian

Pavarësia e Skocisë, e pashmangshme

Nëse do të isha skocez, do të votoja për pavarësi nesër. Unë nuk do të...

20 vjet në krye të Rusisë

Në pushtet Putin luan xhudo, jo shah

Kanë kaluar 20 vjet që kur erdhi në pushtet Vladimir Putin. Më 9 gusht 1999,...