MENU
klinika
Mesazhe simbolike

Fjalët e fundit të Skënderbeut në shtratin e vdekjes!

Kuriozitet kulturor

Cila është marrëdhënia lexim-shkrim me njeriun?

Të lexuarit zhvillon artin e të shkruarit Për të shkruar mirë dhe për të prodhuar...

Aktivitet kulturor

Poetja shqiptare fituese e Çmimit “Pena e Flakës”

Në Kosovë është organizuar një konkurs i rëndësishëm për artistët, aktiviteti letrar që organizohet në...

Leksion i hapur

Demografia si ndikues në gjeopolitikën euroziatike

Në vazhdën e aktiviteteve të shumta në Muzeun Historik Kombëtar u hap një seri e...

Xhon Gollsuorth

Çfarë shkroi nobelisti për dashuritë e pamundura?

Kush e ka lexuar librin “Lulet e mollës” së Xhon Gollsuorthit dhe nuk është prekur...

‘’Agu i mëngjesit’’

Morali dhe amoraliteti sipas Friedrich Nietzsche-s

Një nga autorët që lë mbresa në leximin e filozofisë gjermane është dhe Friedrich Nietzsche....

“Në Shqipërinë burg”

Komunizmi zhduku varret për të fshehur krimet e tij!

Ishte një shesh para portës së kampit, të cilin komanda e përdori për të varrosur...

83-vjetori

Kadare/ Përfaqësuesi i letërsisë shqipe nëpër botë!

Ismail Kadare është një ndër shkrimtarët më të mëdhenj bashkëkohorë. Si shkrimtar shquhet kryesisht për...

Intervistoi: Mentor Nazarko

Kadare: Përse populli shqiptar nuk e ka lenë fenë ta dominojë!

(vijon pjesa e parë) Mentor Nazarko: Është edukative…Është shumë e bukur kjo parabolë që bëre...

Intervistoi: Mentor Nazarko

Kadare: Tregova për Shqipërinë, nuk glorifikova Enverin (Video)

Intervista e Ismail Kadaresë, shkrimtarit më të madh të gjallë të botës shqiptare dhe njeri...

Psikologjia ekzistencialiste

Fjodor Dostojevski, legjenda që u rezistoi kohërave

Jeta e Dostojevskit mund të konsiderohet si një nga romanet e tij. I lindur në...

Në Muzeun Historik Kombëtar

‘’Scriptum n’ Sonus’’ përmbushi sallën Unesco

Salla e mbushur me artdashës u hap nga Drejtori i Muzeut Kombëtar në Tiranë i...