MENU
klinika
Strategjia për diasporën

Remitancat, nga konsumi drejt zhvillimit

Doing Business 2019

Klima e biznesit, Shqipëria në vendin e 63-të

Banka Botërore ka publikuar raportin “Të bësh biznes 2019”, në të cilin Shqipëria ka arritur...

15 aplikime për tre vende

Kuvendi dëgjon kandidatët për në Bankën e Shqipërisë

Kuvendi i Shqipërisë organizoi të mërkurën një dëgjesë publike me kandidatët për anëtarë të Këshillit...

Arrijnë në 7.9 miliardë euro

Sezoni turistik rrit depozitat

Depozitat u rritën edhe gjatë muajit shtator. Sipas Bankës së Shqipërisë, për një muaj depozitat...

Buxheti i 2019-ës

Drejtësia merr fondet, ulen shpenzimet e ministrive

Përsa i përket buxhetit të vitit 2019, shumicën e fondeve do t’i marrin institucionet e...

Kriteret për të përfituar

Zhdoganimi mund të bëhet online

Zhdoganimi online është një procedurë e thjeshtuar doganore, nëpërmjet së cilës një operator ekonomik mund...

Rreziku i kursit

Kredinë në valutë mund ta ktheni në lekë

Nëse merrni një kredi bankare, duhet të dini se mund të ndryshoni monedhën në të...

Kursi i këmbimit

Euro forcohet papritur

Euro shënoi të martën një forcim të papritur në kursin e këmbimit valutor. Pas një...

Portofoli, rreth 4.3 mld euro

Kredia rritet për të tretin muaj radhazi

Kredia për ekonominë u rrit për të tretin muaj radhazi në shtator. Megjithëse rritja është...

Oferta e lartë e euros

Ja pse bankat po konvertojnë kapitalin në lekë

Një nga arsyet që kanë sjellë ofertë të lartë të euros në treg, gjatë këtij...

PBB sipas rajoneve

Vlora kryeson rritjen ekonomike

Rritja ekonomike në vitet e fundit po mbështetet më pak te Tirana, ndërsa është rritur...

Fatura e kripur

Votimi elektronik do të kushtonte 75 mln USD

Propozimet dhe debatet e klasës politike për përfshirjen e teknologjisë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare...